NSG_2021_ennakkotiedote_ENG (Originalteksten på engelsk)

Norsk tekst fra vedlegget

Nordisk Seniortreff 2021 vil skje i Rovaniemi, den nordligste byen i Finland. Datoene for treffet er 13.-18. september 2021.

Det blir et fint program: det vil være en tur for å se fargene på høsttrærne, temaforelesninger, kulturprogram og så må vi også besøke Nissens landsby.

Vi har reservert hos Santa’s Hotel Santa Claus i Rovaniemi sentrum: https://santashotels.fi/hotellit/hotel-santa-claus-rovaniemi/

Rom for en person/ full pensjon for en person er €850
Rom for to personer / full pensjon for to personer er €1400 (€700 per pers)

Med en tilleggspris på €20 per natt vil det være mulig å bestille et Superior-rom.

Pakken inkluderer: overnatting på hotell med full pensjon (frokost x5, lunsj x4, ettermiddagskaffe x4 og middag x5), transport for dagsturer, guidete dagsturer og kulturreiser.

Den endelige pakkeprisen og programmet vil bli kunngjort i løpet av våren 2021. Vi er også forberedt på å kanskje måtte utsette seniortreffet til 2022 hvis koronavirus-situasjonen krever det.

Påmelding skjer i perioden 1. mai til og med 23. juni 2021.

For mer informasjon, kontakt ansvarlig Asta Tikkanen, asta.tikkanen@kuurojenliitto.fi eller på sms +358 50 5488 165

Seniortreff hadde en dags tur til Kvitsøy fredag 7. juni. De var heldig med vær, nydelig sol værdag.

De ble guidet på Kvitsøy Hummermuseum og Fyr hvor fleste har gått 100 trapptrinn opp mot fyr toppen – der Ketil tolket, pga tolkemangel den dagen.

Etter museum og fyr tur fikk alle grillet pølse og karbonader med tilbehør.

De koste seg hele dagen.  Kåre Egeland, leder i seniortreffet hadde tilhenger med seg der han tok med hagemøbler, bord og grill med tilbehør.

Turen til Sirdal og Lysebotn var vellykket med drømmevær. Var på Tonstad bakeri, smakte god eplekake med kaffe. Etterpå kjørte vi videre til Sirdal og så innom Kjerag kafe ( Ørneredet )og spiste deilig middag. Så kjørte vi nedover med 27 svinger helt ned til Lysebotn. Skulle ta videre med båt fra Lysebotn til Forsand, men vi fikk ikke komme inn, pga båten var fullt selv om vi hadde bestilt. Bussen vår måtte snu og kjørte gjennom Byrkjedal. Vi var god humør, selv om vi var skuffet over at det ble ikke noe « cruise» turen.

Skrevet av Marit Gjedrem

Det er Norges Døveforbund som skal arrangere nordisk senior treff 2015, se vedlegg.  Medlemmene i Stavanger som ønsker å vite mer informasjon om turen, kan ta kontakt med Hanne B Kvitvær.

Vedlagt finner dere informasjon om nordisk seniortreff 2015 – en rundreise med MS Finnmarken, Bergen – Kirkenes – Bergen. Vanligvis har det vært 15 personer fra hvert land – men denne gang åpner vi for flere. Det lønner seg å være tidlig ute med påmelding – og innen 1. juni 2014.

Vi håper dere kan spre informasjonen videre. Mange har meldt sin interesse men først nå åpner vi for påmeldinger. Samme informasjon er også sendt de nordiske døveforbund /seniorutvalg.

En fin anledning til endelig å få tatt Hurtigruten – med informasjon på tegnspråk, treffe nordiske venner / få nye venner – spektakulære naturopplevelser – sosialt samvær og deilig mat

VELKOMMEN med!

nordisk-seniortreff (vedlegg)