Ambassadørpris til Hanne Kvitvær

Region Stavanger utpekte Hanne som en av de 16 ambassadørene i 2019 fordi hun har vært aktiv med å sette byen på «kulturkartet» i døvemiljøet i forbindelse med at Døves Nordiske Kulturfestival kommer til Stavanger i 2022. En god representant med nasjonale og internasjonale nettverk, som byr på det beste av Stavangers historie, kultur og sjel.

Prisutdelingen fant sted torsdag den 29.oktober på nyoppusset Hotel Victoria, som er det eldste hotellet i byen. Egentlig skulle prisen ha blitt utdelt torsdag 12.mars, men det ble avlyst på grunn av koronapandemien. Hun fikk et stort diplom med «Ambassadør 2019», en statue av Prekestolen med «Ambassadør 2019» der det ble brukt ekte stein derfra, historiebok om hotellet, en ryggsekk og gavekort til Afternoon Tea på hotellet som skal brukes neste år.

Hanne takket for prisen og fortalte litt om NDF Stavanger (Stavanger Døveforening) sin historie der døveforeningen ble stiftet i 1900, og det var et artig sammentreff at prisutdelingen skjedde på Hotel Victoria fordi hotellet ble bygd i 1900. Både hotellet og Stavanger Døveforening er blant de eldste i Stavanger. Det var folk tilstede på prisseremonien som kjente til Døves Hus da de har leid lokale hos oss eller vært der i forbindelse med politisk debatt, og det var stas med positive rykter.

Hun fortalte også om arrangementet Døves Kulturdager i 2016 som ble vellykket gjennomført, og det har ført til at vi ønsket å få Døves Nordiske Kulturfestival til Stavanger i 2022.

Hopp rett ned til innholdet